CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Aktiv dødshjælp eller ej?

|
Interview
|
Jun 30, 2023

- Lægeløftet handler jo om, at vi skal redde liv og lindre og behandle, men det kan vi ikke altid. Der er borgere, hvor det er evident, at de skal dø, og så er spørgsmålet, hvornår de skal dø, siger hun.

-  Sundhedsvæsenet bør være bedre til at stoppe behandlingen, hvis den er udsigtsløs.  Lægerne er tilbøjelig til lige at lave den ekstra operation eller undersøgelse på terminale patienter, selv om det måske er hårdt for patienten. Det er selvfølgelig en svær situation, og det er vigtigt, at sundhedspersonalet kan tage den svære samtale med patienten og de pårørende om, hvad en værdig død er for dem, siger Monika Rubin og uddyber:

- Der er tilfælde hvor man godt ved, at patienten vil dø i løbet af tre, fire eller fem måneder. Skal man så behandle for at forlænge livet med måske en uge, men hvor patienten får det dårligt den sidste tid. Jeg synes, vi generelt i vores sundhedsvæsen skal vi være bedre til at kunne sige stop, nu giver det ikke mening at behandle mere. At lade naturen gå sin gang, siger hun.

Læs hele interviewet i Avisen Danmark her.

Debatindlæg og interviews

Lad lægen lave sundhedspolitik
Støt min valgkamp
støt
Lad lægen lave sundhedspolitik
Støt min valgkamp
støt