CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Moderaterne vil samle vurdering af medicin og behandlinger i nyt prioriteringsorgan

|
Interview
|
Sep 30, 2022

Læs interview til MedWatch her.

Uddrag fra interview:

"Mere konkret vil hun og Moderaterne nedsætte et nationalt prioriteringsråd, som skal arbejde for at minimere både økonomisk og ressourcemæssigt spild i sundhedsvæsenet. Ligesom man har det i Sverige med TLV og med NICE i England.

Det nationale danske prioriteringsråd skal ifølge Moderaterne gennemgå nye og eksisterende behandlingstiltag og medicinevalueringer, og dermed vil også det af Danske Regioner nyligt nedsatte Behandlingsrådet skulle samles under det nye superråd.

”Som vi ser det, skal det nationale prioriteringsråd være for sig ved siden af vores nationale sundhedsvæsen, det vi kalder Sygehus DK. Prioriteringsrådet skal så føde ind til Sygehus DK med anbefalinger, ligesom vi har det nu med Medicinrådet og Behandlingsrådet, der føder ind til regionerne med anbefalinger,” siger Monika Rubin.

”I min verden ville Medicinrådet og Behandlingsrådet så skulle lægges ind under det her nationale prioriteringsinstitut,” uddyber hun.

Øvelsen med oprettelsen af et nationalt prioriteringsinstitut har til formål at minimere ineffektive metoder og tiltag, for som det er nu, spildes der ifølge Moderaterne op mod 30 mia. kr. på tiltag i sundhedsvæsenet, ”der ikke har effekt, eller måske endda skader patienterne, fordi det ikke er undersøgt godt nok”.

Debatindlæg og interviews

Lad lægen lave sundhedspolitik
Støt min valgkamp
støt
Lad lægen lave sundhedspolitik
Støt min valgkamp
støt