CLOSE ✕
Get in Touch
Thank you for your interest! Please fill out the form below if you would like to work together.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Der er brug for en ny politisk samtale om sundhed

Monika Rubin
|
|
Sep 2, 2022

Dansk sundhedspolitik er præget af for mange mavefornemmelser og fokus på de samme sygdomme igen og igen. Der er behov for nye samtalesteder, hvor vi som fagpersoner og sammen med patienter og pårørende kan debattere fremtidens sundhedsvæsen.

Lige siden jeg i 2015 blev uddannet som læge, har jeg været opmærksom på, at der er noget, der ikke fungerer på den sundhedspolitiske scene. Jeg har tænkt, om det var politisk velvilje, der manglede, men jeg er kommet frem til, at jeg nærmere mener, at der mangler tid og vilje til at få indsigt i den sundhedsfaglige hverdag.

Jeg har ofte været uforstående over for holdningen til at prioritere mellem de tiltag og behandlinger, der tilbydes i sundhedsvæsenet. Hvorfor er det f.eks. først fra i år, at der lige akkurat er begyndt at komme en konkret praksis ud af et generelt behandlingsråd? Behandlingsrådets opgave er at vurdere, om forholdet mellem effekt og omkostninger for nye og eksisterende teknologier er rimeligt, og prioritere imellem dem. Til sammenligning har Medicinrådet, der laver samme vurderinger bare af nye lægemidler, eksisteret siden 2017.

Læs hele indlægget på dagensmedicin.dk

Monika Rubin
Monika Rubin er læge og spidskandidat til folketingsvalget for Moderaterne i Københavns Omegn.

Debatindlæg og interviews

Lad lægen lave sundhedspolitik
Støt min valgkamp
støt
Lad lægen lave sundhedspolitik
Støt min valgkamp
støt